2019-03-11
夜晚系炮台山附近,本身想同朋友去食半岛冰室,点知行到过去先知道半岛冰室晚上6点已关门。因为落紧雨,所以我地随即系附近揾餐厅,四围望下,就见到呢间装修企理,大大间铺,又唔洗等位既 越泰我地2个女仔食dinner,睇完餐牌,决定点两个菜share食第一个菜系蕃茄牛腩煲配法包,牛腩好淋又入味,配上浓浓既蕃茄汁,煲入面有茄肉同红萝卜,真系好想叫返碗白饭同呢个𩠌一齐食个法包又系一绝,法包搽面既蒜蓉酱好香,同时法包又烤得好香脆,得四片真系唔够喉,太好味第二个菜系火车头套餐,有5款牛肉配汤河,唔记得相机先食,手快快夹咗落碗。呢个汤河份量好大碗,味道唔错5款牛肉分别系牛丸、牛柏叶、生牛肉、牛腩片同埋牛筋,试哂5款牛肉,最中意都系佢既牛腩片,肉质够淋够入味下次再黎试下其他菜
下次再黎试下其他菜