2016-04-30 1047 浏览
食得多中餐西餐,口痕想食下越南菜,叫妈咪介绍啲平靓正既选择,结果佢就带左我黎呢间系长沙湾既街坊餐厅,铺头细细,但人流不绝,食物仲意想唔到咁高质添!!大约七点几左右黎到,点知满左要等位,呀哥仔都好好态度话叫我地等等,大概十分钟就有人走喇,同时都有五六个人等紧位,生意确系唔错呀!呢到无论汤粉定捞檬都系三十几蚊,价钱算几平架~小食都系廿几蚊,绝对令人想叫无限架哈哈我叫左鲜蔬札肉鸡丝檬粉,而朋友叫左香茅猪排檬粉同生牛肉河粉,小食我地就叫左札肉鸡丝纸米卷同烤猪颈肉。讲左我个札肉鸡丝檬粉先,一拎到黎,哗,真系个碗大过我块面多多声啲粉都好多,最正系佢写鲜蔬真系有好多蔬菜配料呀!!!除左正常有既炸蒜头蓉同葱果啲之外,佢有大量萝卜丝,菜丝,仲要有酸腌白萝卜添!全部都多兼且好新鲜既感觉,个酸萝卜令人非常开胃觉得好健康呀~札肉同鸡丝既量都唔少,不过札肉系一条条唔系一片片,所以系少过平时既,但檬粉份量同样都多,真系岩哂我呢啲大胃王。朋友叫既生牛肉河,牛肉都有6-7旧,河粉量同样多,最窝心系佢将青柠同芽菜同罗勒叶另上一碟,等客人中意落几矛就几多,仲唔会比啲汤汤林哂啲配料添!!!至于香茅猪排同样系大份量,切左5旧

至于香茅猪排同样系大份量,切左5旧,我食左旧,都煎得好香同埋味道好够浓,最重要系肉汁够哂juicy~~~ 唔算好厚但都ok! 全部都推荐大家叫啊!!
我第一次食呢个米纸卷,$40有4旧,超级好食的!!!入面既蔬菜丝好多之余,连埋扎肉同鸡丝系入面,配料劲丰富!!我忍唔到要叫多个....结果叫左8件($80)
平时悭妹既我一定唔会架,您知几咁好食啦~~~
猪颈肉同样系好食既,$28有咁多旧!!!超值呀
不过呢个味道我觉得唔够香同埋汁太少了,肉质本身系嫩滑既,咬落爽口完全唔韧身但较淡口,唔够重口味,而且见佢表面都几多油既,所以味道方面就扣左啲分喇

今餐绝对系惊喜既一餐,份量同味道同价钱样样都满意啊~~推介推介
  • 米纸卷