2022-07-13
💛 #观塘 #日月堂 #sunmoonchurch又喺观塘揾饭食,今次嚟到呢间出名嘅小店「日月堂」💛 呢度有好多选择嘅台湾菜,主食由台式便当、牛肉面、至拌面到有,亦都有好多种小食、甜品、饮品💛🐥 起司鸡扒便当 ($73)邪恶芝士🤤 啲芝士浆除咗喺鸡扒表面之外,鸡扒卷起咗,里面都好似挂汁咁挂咗啲芝士,啖啖芝士鸡扒😋 鸡扒香脆肉嫩,仲有鸡蛋、鲁肉、菜添,营养丰富☺️🐮 牛三宝面 (牛腱肉、牛腩、牛肋条)($100)好大碗而且差唔多半碗都系肉!分别有牛腱肉、牛腩同牛肋条,三种口感,有烟韧啲嘅,嫩口啲嘅,一次过满足你三个愿望🥰 面底转咗米线,健康滋味💛🫔 起司肉松蛋卷饼 ($40)蛋饼系我嘅all time favourite 🤩 呢个蛋饼一上枱就香气四溢,里面仲有多到爆馅嘅芝士同肉松,加上少少酱汁,甜甜咸咸好滋味😋🍖 台湾香肠 ($40)台湾香肠加蒜蓉系绝配🤤🍋 台式柠檬红茶(冻)走甜🍹 荔枝红茶(冻)走甜,少冰
🐥 起司鸡扒便当 ($73)
🐮 牛三宝面 (牛腱肉、牛腩、牛肋条)($100)
🫔 起司肉松蛋卷饼 ($40)
🍖 台湾香肠 ($40)
台湾香肠加蒜蓉系绝配🤤
🍋 台式柠檬红茶(冻)走甜
🍹 荔枝红茶(冻)走甜,少冰