2018-01-22 1133 浏览
礼拜日晚系深水埗买完野,同朋友想揾间食all day breakfast.就揾到附近美荷楼呢间冰室。系黄金步行过去10分钟左右,都唔算太远。黎到望望meun,发现原来夜晚冇all day breakfast.所以我地就拣左其他野食啦。首先系炸鳕鱼并铁板薯条配蛋黄酱。我自己好怕食好腥的鱼,但呢个炸鳕鱼超级好食。系我食过最重鱼味的炸鱼!但佢完全冇腥味。点唔点蛋黄酱都好好食!配埋粗薯条。对于薯仔爱好者,呢个薯条真系无得输!入面系好林的薯蓉咁,热辣辣咁点埋蛋黄酱好正;佢仲有沙律伴碟,一d都唔系heahea伴碟。沙律用埋黑醋!$68好抵。之后就叫左卡邦尼扁意粉伴帕尔玛火腿,都系$68,跟餐有汤/沙律,再加$12配左杂果宾治。意粉超级creamy,但系唔会食到腻!通常卡邦尼意粉第一啖好好食,但愈食愈流!呢个完全唔会。好推介大家食。另外野饮就普通,冇咩特别。但系入面就有好多杂果,足料。最后点呢个德国咸猪手配酸椰菜$128,呢款要等耐少少,都系餐有汤/沙律配。我地就再加$12叫埋草莓沙冰。呢个猪手上嘅时候已经切好一旧旧,好方便!唔驶自己切。味道一流,皮脆肉嫩!份量都几大,如果呢个价钱,真系水准以上。佢

所以我地就拣左其他野食啦。首先系炸鳕鱼并铁板薯条配蛋黄酱。

炸鳕鱼并铁板薯条配蛋黄酱

卡邦尼扁意粉伴帕尔玛火腿
杂果宾治

呢个猪手上嘅时候已经切好一旧旧,好方便!唔驶自己切。味道一流,皮脆肉嫩!份量都几大,如果呢个价钱,真系水准以上。佢仲有酸椰菜丝,配合猪手食,味道层次更提升。

而汤就系罗宋汤,味道有少少奇怪。但入面系好足料,可能我饮唔惯呢种味。唯独呢个汤有少少失息。

最后超级推介
就系草莓沙冰。跟餐只系$12,大大杯!一饮落去,好似食紧Haagen的士多啤梨雪糕咁。味道系坚士多啤梨,唔系假果d味道。佢系有少少果肉,有士多啤梨香甜仲有果阵少少果酸味。真系超好饮!!中意士多啤梨嘅人唔好放过呀!!!!
德国咸猪手配酸椰菜
草莓沙冰

除左好饮好食,又唔算太贵之外。环境一流,我地礼拜日晚七点几八点黎,好少人。唔会有人骚扰,而且仲有好多好靓、有创意场景同埋摆设。

睇meun都见到有20-30人套餐,呢到坐位好岩一大班朋友黎食野、倾计。价钱分分钟平过cafe,但水准超高!仲唔会有cafe咁嘈,超推介!

2至10几人都岩玩、岩食、岩坐!

炸鳕鱼并铁板薯条配蛋黄酱
卡邦尼扁意粉伴帕尔玛火腿