2023-02-24
呢间店喺D2 Place地下,一出地铁站就见到,门面装修好有欧洲feel,除左西班牙菜特别出名,亦都有近年好hit嘅Dry-aged steak!!!🥩 重要事情讲三次:记得book枱👊🏻留位👊🏻订座‼️先介绍佢嘅Dry-aged steak,入到餐厅已经见到有个好大嘅柜,就系为咗设置一个有特定湿度同温度嘅环境,用嚟养🐮或者其他时令肉类(餐牌会因应唔同嘅季节改变架)一段时间之后,肉质水份就会慢慢蒸发掉,从而令到味道更加浓烈! 当放到足够日数,就可以食得喇!今次呢块牛系「炭烧21日熟成美国肉眼扒」,我哋形容佢系似一块有芝士味嘅牛,其独特嘅味道超乎想像地好食,绝对岩晒追求食优质牛扒嘅食客!另外,再介绍佢哋嘅Signature dish—西班牙黑毛猪🐷海鲜🦞饭🥘真系不得了,每一粒饭都吸收咗海鲜味同肉汁,粒粒饭都非常入味,而猪肉切小粒,肉质鲜嫩可口,青口都好肥美,回味无穷!最后,介绍埋西班牙经典甜品-Churro,除咗炸到金黄色同外脆内软之外,仲喺个酱度花咗心思,用咗朱古力慕丝同云呢拿雪糕,口感非常之好👍🏻