第三站

Station 3 Cafe
同朋友行完旺中食晚饭,就决定去cafe hea下倾下计,一揾就揾到呢间好多正评既Station 3!-因为我地拣set既关系,有沙律做前菜开一开胃,份量岩岩好之余又好fresh🥗主菜我就拣左法式忌廉烟肉杂菌烩长通粉试一试,个粉除左烟肉之外,仲有好多唔同清清地既配料,例如青豆、红萝卜同粟米,其实都几健康😂 芝士做到拉丝既感觉,但又唔会好腻,不过如果芝士味再出啲就更出色~~🧀-个set仲配埋饮品,我就拣左好稳阵既香蕉朱古力🍌🍫 甜度适中又不失香蕉味,可以一试!-朋友就嗌左黑松露带子鲜菌烩意大利饭,一上枱就闻到几香,特别在于个饭底用左珍珠米,加埋粒粒带子有咬口😋-至于小食方面就更加吸引!我地叫左松露薯条同蒜香鸡翼😆 松露薯条个份量真系好大,2-3个人share会比较好,热辣辣又炸得几香脆,啲松露酱唔会话太浓搞到喧宾夺主🍟 而鸡翼好入味又超多汁,啲肉又嫩口,食到停唔到,大推介!🤤-食晚饭无理由唔食埋甜品既😝 跟set配左个蓝莓芝士蛋糕同朱古力芝士蛋糕🍰 前者只碟上面加左啲蜜糖做点缀,食起上黎又意外地夹😆 后者有d酒香好正🍾-食完甜品,朋友又突然心血来潮想饮番杯茶,所以就拣咗两款茶一齐解下滞😬

田园沙律

法式忌廉烟肉杂菌烩长通粉

香蕉朱古力

黑松露带子鲜菌烩意大利饭

松露薯条

而鸡翼好入味又超多汁,啲肉又嫩口,食到停唔到,大推介!🤤
蒜香鸡翼

法国朱古力芝士蛋糕

蓝莓芝士蛋糕

食完甜品,朋友又突然心血来潮想饮番杯茶,所以就拣咗两款茶一齐解下滞😬 我哋嗌咗戴安娜同埋红莓果茶试吓,我哋就觉得戴安娜嘅味好清新,仲有少少似香水添🤣 红莓果茶就酸酸甜甜咁,我自己就比较钟意清新口味😝
戴安娜、红莓果茶

总括黎讲,质素同价钱都成正比,晚餐既话我觉得价钱同同区比差唔多,但可以多啲dinner set选择就好啦😛

服务方面可以加分!🤗 因为我地坐系转角位比较隐蔽,本来都担心会被无视,但原来餐厅有整到个钟仔俾呢个位既客人,几贴心😝 而且食完野又唔会催你走,可以慢慢倾计,聚会一流🤩

2018-11-06
田园沙律