沿著中环扶手电梯下嘅斜路有一间牛油果绿色嘅cafe💚 装修主要以黑白绿色为主调, 有两层用餐位置🍴🍽香煎西班牙栗饲黑毛猪扒配焦糖苹果香草烧汁薯蓉及沙律🥗 见个个都推介所以我哋又试咗!总结:推荐🐷! 黑毛猪扒煎得香口, 肉质软嫩多汁, 肥瘦适中, 而且一D都唔靭, 肥脂爽而不腻。切片焦糖苹果清甜爽脆, 夹埋猪扒一齐食, 一咸一甜好夹, 味道有层次!旁边嘅沙律菜够新鲜, 能中和整体嘅油腻感🍽𝔸𝕝𝕝 𝔻𝕒𝕪 𝔹𝕣𝕖𝕒𝕜𝕗𝕒𝕤𝕥有toast、黑松露炒蛋🍳、烟三文鱼、猪肉香肠、烟肉🥓、茄汁豆、沙律菜。炒蛋好嫩滑, 有黑松露香味, 配搭烟三文鱼同香脆嘅toast一齐食, 好味😋!🍨𝕄𝕒𝕥𝕔𝕙𝕒 ℂ𝕠𝕔𝕠𝕟𝕦𝕥 𝔸𝕗𝕗𝕠𝕘𝕒𝕥𝕠用上山政小山园抹茶粉制作抹茶浆🍃, 另外会附上一小瓶椰浆, 而雪糕就选用Mövenpick云呢拿雪糕, 可以随个人喜好自行淋上适量嘅抹茶浆同椰浆。抹茶浆嘅抹茶味好浓郁🍵, 微苦而且有回甘, 一热一冷, 当抹茶浆稍稍融化软雪糕, 质感更加细滑♡
🍽香煎西班牙栗饲黑毛猪扒
配焦糖苹果香草烧汁薯蓉及沙律🥗
见个个都推介所以我哋又试咗!总结:推荐🐷!

🍽𝔸𝕝𝕝 𝔻𝕒𝕪 𝔹𝕣𝕖𝕒𝕜𝕗𝕒𝕤𝕥

🍨𝕄𝕒𝕥𝕔𝕙𝕒 ℂ𝕠𝕔𝕠𝕟𝕦𝕥 𝔸𝕗𝕗𝕠𝕘𝕒𝕥𝕠