2021-09-25
一向喜欢来这间餐厅吃下午茶,因为非常喜欢佢嘅泡沫鲜奶绿茶,及精美的蛋糕或者下午茶的小食,例如单边鸡翼。再加上平时下午茶真心抵食。不过要平日食到下午茶真系要放假先得,所以都唔容易。今日系中秋节翌日的公众假期, 11:40去到已经要排队,不过排咗半个钟就可以入座。但由于系公众假期,所以连午餐都没有套餐。😐然后见到佢嘅餐牌有一个哈根大师加饮品的推广,小朋友梗系钟意食雪糕啦,所以都打算叫嚟试吓,点知我哋点选嘅时候,侍应首先就话:「唔可以分开上,一定要一齐嚟,即系杯饮品唔可以上先。」同埋仲好严重提醒我哋,这个饮品加雪糕要等35至45分钟。😮😮😮其实成个态度都好似唔想我哋嗌咁。咁就算啰,其实出面都有得食哈根大师的雪糕。🙄🙄🙄最后叫咗黑松露软壳蟹意粉,味道系好食嘅,软壳蟹香脆可口。当然一定要叫我最喜爱的泡沫抹茶鲜奶,请留意,这杯饮品的上枱时间是落单后5分钟左右,其实系几高效嘅,所以更加奇怪点解佢哋推广嘅哈根大师雪糕加饮品要需时咁耐。即使啲食物,都系10分钟左右就送到。🤔🤔🤔另外嗌咗个全日早餐,咩都有得食,比较惊喜嘅系水泡形状的窝夫,香软可口。不错不错👍🏻👍🏻😵💫😵💫😵💫佢哋有一位服务员嘅服务就
但由于系公众假期,所以连午餐都没有套餐。😐
最后叫咗黑松露软壳蟹意粉,味道系好食嘅,软壳蟹香脆可口。
😵💫😵💫😵💫佢哋有一位服务员嘅服务就麻麻哋啦,首先放低食物嘅时候,唔系好有礼貌咁样要我地帮手攞开啲餐牌;到我哋未食晒,然后又好急想收起我哋啲碟,于是我好认真咁同佢讲我哋每一碟都未食完,然后佢就话今日好多人客。(注:当时我入左座大约系35分钟左右,其实我唔系去快餐店啰,佢系一间餐厅…)
总结:食物质素良好服务态度有待改善。