2022-10-18
呢间野由我中学到而家十几年都屹立不倒,呢边都系得佢一间甜品铺,系呢区黎讲价钱都唔平。食左呢间野都不下数十次,食物质素好飘忽(有时好好食,有时唔好食)今次打食评系因为我食左咁多年,竟然冇食过佢有个咁好食嘅甜品日式章鱼小丸子 ($36)呢个算新野,记得以前冇,之前一直冇食会以为好伏,点知味道唔错,唔会太淋。咖哩双拼(鱼蛋+白萝卜) ($26)我钟意佢呢只鱼蛋(应该粉比较多),萝卜同鱼蛋都有咖哩味,又唔会太辣,甜品店黎讲算系咁。西瓜沙冰蜂蜜爽 ($35)朋友话好好饮,我就觉得冇乜特别,普通西瓜沙冰一杯,佢个底有蜂蜜爽(咬口介乎蒟蒻同啫喱中间)。朱古力芭菲 ($45)重点黎喇,以前食左咁多年竟然冇叫过呢杯野,佢系雪糕系面,中间系cream+可可脆片,最底系布甸,食完会有种食到以前细个食芭菲个种感觉,会好开心呢个芭菲都大杯,45蚊绝对抵食。Overall好唔好食? 好食for朱古力芭菲会唔会再帮衬?下次黎净系食朱古力芭菲
今次打食评系因为我食左咁多年,竟然冇食过佢有个咁好食嘅甜品
日式章鱼小丸子 ($36)
咖哩双拼(鱼蛋+白萝卜) ($26)
西瓜沙冰蜂蜜爽 ($35)
朱古力芭菲 ($45)
Overall好唔好食?
好食for朱古力芭菲
会唔会再帮衬?