2020-04-29
✏️Roasted Beef with Caramelized Onion Panini ($62)呢个系我点嘅几样嘢入面最冇咩特别 但反而有惊喜㖞😂😂包烘到好香脆 内里嘅烧牛肉系有2大片 净系望到颜色都觉得几嫩咁 而食落肉质都真系几好 嫩而不靭另外用焦糖酱汁调味过嘅洋葱圈令到整体味道更特别而且好夹 同埋个酱汁令成个panini食落唔会干 所有嘢都几恰到好处!但唯一一样野就系panini黎讲 定价稍为进取少少🤔〰️✏️Waffle - Pink ($98)卖相非常不错嘅一个甜品🌝🌝颜色好缤纷 摆盘同食材嘅点缀几用心 而且waffle系一粒粒咖啡豆嘅样好qq🤪同埋啱晒懒人!!唔洗切就一粒一口😂Waffle面头有raspberry同开心果仁碎底下就有Blueberry yogurt同Raspberry cream 唔系好甜带微微酸酸地 系质感几轻盈嘅cream黎但个waffle真心几失望🥵食落去好淋好淋😭而且个质感好似蛋糕咁 同waffle应有嘅口感有好大出入🥺虽然佢个样系几吸引不过性价比真系好低 唔系特别推介〰️✏️Classic Cookie见到好似都几多人帮衬佢嘅曲奇🍪所以就唔执输叫埋 结果呢
呢个系我点嘅几样嘢入面最冇咩特别 但反而有惊喜㖞😂😂
但唯一一样野就系panini黎讲 定价稍为进取少少🤔
〰️
✏️Waffle - Pink ($98)
Waffle面头有raspberry同开心果仁碎
虽然佢个样系几吸引不过性价比真系好低 唔系特别推介
✏️Classic Cookie
见到好似都几多人帮衬佢嘅曲奇🍪所以就唔执输叫埋 结果呢个真心好好食🤩🤩
拣咗最普通嘅classic 堂食叫店员烘热番佢 烘完曲奇系外脆内软!!内里嘅朱古力碎变到呈软心半溶状态🤤曲奇外围同底部就脆脆地内里口感微软之余仲带点烟靭 好正超级好食!!!我会想试买其他口味😎
〰️
✏️Combo Set (single espresso & piccolo) ($55)
Combo set最啱贪心嘅人两样都可以试🤓两者之下我钟意piccolo多好多🤔
先讲杯espresso 激烈程度同酒精嘅shot 有得比😂😂fruity blend带出来的果酸极度强 有种烈酒入喉嘅刺激😂我𠮶下都有啲o左🤣虽然好钟意饮咖啡 但系呢个我唔系好识欣赏 可能太强烈同埋果酸嘅程度太强
对比之下 旁边嘅piccolo即刻显得好温柔🌚佢好似迷你版嘅latte 有加牛奶但系份量绝对唔会过多 易入口兼质感几顺滑 同时亦能够突出咖啡香 会带回甘而且系有nutty blend嘅香浓🙆🏼♀️几钟意