同朋友倾开圣诞节🎄几日去边有咩好介绍有两个朋友都不约而同介绍我去试下Brunch club因为知道我系All day breakfast爱好者,尤其系Egg Benedict😋上黎订位见到仲有半价优惠!连平安夜dinner time都有!仲可以同Happy hour买一送一优惠同时使用,真心好抵!我地中环站落,都行左10-15分钟先到地点系真系比较偏僻,如果唔系有电梯行上山,都真系几辛苦好彩有电梯上到餐厅附近,行下倾下就到左Confirm booking既时候就知道全店都系外国人,要讲英文,但佢地都好Nice到埗话订左位,见到地方唔算大,不过几温馨服务生带左我地出Outdoor,先知原来后巷俾佢地报置到有个小小后院咁,几靓都有十几个位,唔算好迫,但就暗左啲睇Menu会辛苦左啲,不过几有情调呢个天气坐出面真系岩岩好,几舒服☺️冬天再冻天就唔得,或者夏天 会热死餐厅选择都几多,有appetiser, soup, salad, all day salad, egg benedict, paste, risottoc dessertDrinks由Chocolate, tea, cooffee到m
同朋友倾开圣诞节🎄几日去边有咩好介绍
有两个朋友都不约而同介绍我去试下Brunch club

我地中环站落,都行左10-15分钟先到
地点系真系比较偏僻,如果唔系有电梯行上山,都真系几辛苦
好彩有电梯上到餐厅附近,行下倾下就到左

到埗话订左位,见到地方唔算大,不过几温馨

都有十几个位,唔算好迫,但就暗左啲
睇Menu会辛苦左啲,不过几有情调
呢个天气坐出面真系岩岩好,几舒服☺️
冬天再冻天就唔得,或者夏天 会热死

Drinks由Chocolate, tea, cooffee到milkshake, beers, cocktails都一应俱全

我地叫左一个Egg Benedict, 一个Risotto, 一杯Milkshake
店内唔算好大,但坐爆晒人,食物都等左一阵先黎到
Milkshake首先到左,呢杯叫Good morning

有Lychee, strawberry, peach, mint
成杯野好fresh, 饮落好舒服好清新
唔会过甜,带有微酸,而且薄荷味几重
饮晒成杯都唔会滞或者漏

Egg Benedict我地拣左smoked salmon
加左baby spinach, 要加$18
虽然都估到加个sides要加钱,但估唔到要加咁多
同埋落单时都无讲明要加几多
但非常值得,因为呢个系我食过最好食既Egg Benedict🥰

上到黎净系睇个酱就知道唔系港式egg benedict个啲又浅又稀既Hollandaise sauce
个酱够thick够creamy够味道👍🏻👍🏻👍🏻
Baby spinach 好新鲜,切开蛋汁漏晒出黎,配埋个Sauce真系非常之一流
成个Benedict既咸味都系Smoked salmon到黎
咸香味令成个Egg benedict增加层次,三文鱼香味都系个Bonus
最值得一钻系佢个muffin唔系平时冻冰冰又韧咁
系搽左好香既牛油再煎到半脆,加埋本身微韧,增添个口感

Side既Salad个酱几香,酸酸地好开胃,香草味好浓,岩我胃口
薯饼正常,都好脆,岩晒钟意食薯饼既我

最后个Risotto系chicken with cream sauce
浓度商中,不会太水或太结
调味几重口味,但唔会过浓过咸,但有好香既忌廉同埋香草味😋
饭粒食得出真系用意大利米先有既烟韧,火喉控制几好
配料既菇同鸡份量都唔少,味道正常
但始终cream sauce,成晒成个都够晒饱👍🏻

总结而言,呢个质素正价黎食都值得
有半价真系非常非常抵,十分推荐
会再黎试埋其他egg benedict既Combination