2020-05-20
疫情稍为缓和,今晚就约咗朋友来新蒲岗呢边dinner 顺便交收🤓 佢带咗我黎呢间几隐蔽嘅餐厅,话有惊喜㖞🤨 听到佢咁讲即刻有少少期待🙈嚟到见到门口Menu选择唔算话好多,一页睇晒一目了然,但胜在中西式都有得食😯 仲要样样都好似好吸引咁😍餐厅唔算大间,环境主要以北欧风风格为主✨干净企理👍🏻 坐得舒服❣️两个人,食唔得咁多🙈最后拣咗一个意粉、一个pizza➕一个小食❣️另外在嗌咗两杯饮品~.先来个小食俾我哋食住等🤟🏻黑松露薯条$48薯条🍟好大盆❗️绝对唔系得几条果种 🤩薯条新鲜即炸🌟确保热辣辣送到枱上♨️不过黑松露嘅份量就少咗D,好彩仲有个黑松露沙律酱搭救💕.千岛海鲜手工薄饼$88呢个海鲜pizza都系以帆立贝为主,面层舖上大量香浓芝士➕适量嘅千岛酱,简简单单但味道不错💕而且完全唔知厨师点样整到呢一个奇趣无比嘅批边🤩 脆得来口感几特别,好吸引我将个pizza连埋冇馅嘅批边全部食晒🙈.想食.明太子意粉$102明太子意粉配上帆立贝💕再加埋紫菜丝喺面❗️完全喺西日式风明太子意粉嘅味道🤤酱汁嘅浓度调得啱啱好❣️唔会太稀亦唔会太杰,刚好够令酱汁痴晒落啲意粉度再放入口😋意粉又唔会overcooked,煮得啱啱好👍
听到佢咁讲即刻有少少期待🙈
餐厅唔算大间,环境主要以北欧风风格为主✨
干净企理👍🏻 坐得舒服❣️
两个人,食唔得咁多🙈
最后拣咗一个意粉、一个pizza➕一个小食❣️
另外在嗌咗两杯饮品~
先来个小食俾我哋食住等🤟🏻
黑松露薯条$48
薯条🍟好大盆❗️绝对唔系得几条果种 🤩
薯条新鲜即炸🌟确保热辣辣送到枱上♨️
不过黑松露嘅份量就少咗D,
好彩仲有个黑松露沙律酱搭救💕
千岛海鲜手工薄饼$88
想食.明太子意粉$102
明太子意粉配上帆立贝💕再加埋紫菜丝喺面❗️
完全喺西日式风明太子意粉嘅味道🤤
酱汁嘅浓度调得啱啱好❣️
唔会太稀亦唔会太杰,刚好够令酱汁痴晒落啲意粉度再放入口😋
意粉又唔会overcooked,煮得啱啱好👍🏻
食到停唔到口😆
洛神花甜莓茶 $44 (跟主餐牌食物半价)
主要拣呢个花茶系想帮助消化🤓
本身已经好大壶,餐厅仲话唔够饮系可以免费加热水嘅❗️真系可以饮到你唔饮呀🤣
富士山特饮$30
呢杯特饮以忌廉及梳打做base,加埋中间嘅奶盖➕面层嘅橙色爆炸糖做点缀,卖相真系似足富士山😍
好有特色💕好有创意❣️味道唔差同时性价比都非常高🤩
值得一试✨