2023-07-26 462 浏览
.抹茶控可去之点 feat. @hkfirstglance (观塘).(迟咗Po唔好意思)去嘅时候仲系佢哋试业嘅时候而家已经过咗好几个礼拜🤣但.. 迟到好过无到😗.主打轻食 咖啡 以及茶嘅「茶室style」Cafe.. 俾我地嘅感觉其实真系好似茶室咁peaceful嘅感觉..日式榻榻米 和风装潢 都令人感觉好宁静...呢到有多款唔同豆类嘅手冲咖啡.. 单单咖啡豆嘅Menu已经好几版.. 真心啱钟意品啡嘅人.茶嘅部分 就真系重头戏了 多款抹茶粉供你选择..无论系Matcha Latte.. 定系少有嘅「淡茶 浓茶」佢都有唔同类型嘅茶粉供你选择..✨当然店主都会有好多唔同类型嘅推荐 每个人嘅口味所以..尽情咁咨询佢哋就ok.除咗咖啡 & 抹茶Latte.. 我其实好想试试浓茶.. 佢哋话如果唔系真系好钟意抹茶嘅人未必会饮得惯..🥹类似espresso咁.. 不过系抹茶版espresso😜我好好奇.. 点都要试下..结果出乎意料哋上瘾..点讲呢..茶嘅苦涩味其实唔系好攻..反而系𠮶creamy嘅texture & 咸香嘅风味更出..饮少少就觉得茶上脑.. 但.. 好爽.. 我系好大机会之后再
抹茶控可去之点
feat. @hkfirstglance (观塘)
(迟咗Po唔好意思)
去嘅时候仲系佢哋试业嘅时候
而家已经过咗好几个礼拜🤣
但.. 迟到好过无到😗
日式榻榻米 和风装潢 都令人感觉好宁静..
茶嘅部分 就真系重头戏了
多款抹茶粉供你选择..
当然店主都会有好多唔同类型嘅推荐 每个人嘅口味
所以..尽情咁咨询佢哋就ok
类似espresso咁.. 不过系抹茶版espresso😜
我好好奇.. 点都要试下..
结果出乎意料哋上瘾..
点讲呢..
茶嘅苦涩味其实唔系好攻..
饮少少就觉得茶上脑.. 但.. 好爽.. 我系好大机会之后再来encore🤓..
但应该都关茶粉事
抹茶麻糬Bagel嘅部分
佢嘅包体有少少似少d硬度嘅Dear.. 都系有少少dry感且烟韧嘅皮.. 内里都几好咬..
麻糬嘅部分嚼劲唔算太劲.. 但味道口感都正常😙
加埋佢附送𠮶抹茶抹酱.. 就好入味啦.. 𠮶抹酱系少少流质.. 但抹茶味保留都之余. 𠮶甜度都系接近凡人甜..
所以点埋本身比较原汁原味嘅Bagel.. 阵味就更加balance🙏
当日去到 店主们其实都好热情 & 好用心听顾客意见.. 带咗🐶🐶去 佢哋都好欢迎 所以成个感觉真系好好🥹..
但记住 真系带主子尽量唔好比佢哋系地下乱跑..
照顾其他食客之余
都可以维护到更多宠物共同容的空间😛
阿门

#香港美食 #港式餐厅 #卡路里 #饮食记录 #饮食控制 #营养 #健身 #健康饮食 #无添加 #减脂 #增肌减脂 #增肌 #减肥餐单 #减脂餐 #myfitnesspal #fitnesshk #hkfitness
#calorieswithmic包点 #calorieswithmicbagel #calorieswithmicdogfriendly #calorieswithmic西餐