2023-04-24
今晚同屋企人落咗去试烧肉同海鲜㶽,倾倾下先知师傅姨姨原来系韩国人黎。以同质素韩式餐厅而言,性价比都算正常,值得推荐,会再去试其他美食。环境:新开关系,布置装修餐具各方面都冇嘢好挑剔,仲有二楼天台可以坐添,唯独有一样要扣分,枱底火炉冇做隔热散热措施,一向枱底望就系装油𠮶一个金属兜,如果食烧肉食㶽之类嘅嘢,对脚就会入咗暖炉,今日我著短裤就唔小心烫亲,所以要去食烧肉火㶽的话要著长裤。服务:态度好好,师傅姨姨更加成日笑容满面,特别知道识讲两句韩文嘅话,就笑得仲开心。菜式选择:正宗韩国餐厅,唔会话因应香港人口味或者跟潮流,硬加一啲奇奇怪怪嘅菜式,依点值得一赞。食物品质/份量:可能系韩国人关系,更加接近原味,烧肉仲要系厚切黎,份量方面有个人餐,而一个㶽既份量,两个正常成年人去食绝对够食饱晒。地点:地铁站行过去5分钟都唔洗,行出去又有电车同巴士搭,都算方便,食完行一行消化吓,就可以搭车周围去。