2022-07-05
今日去发掘下港岛东嘅小店,见到呢间主打steak sandwich几有特色,于是试下~🥩 Dear Grey 安格斯西冷牛堡 $148餐厅嘅招牌之一!用上USDA 安格斯西冷 (CAB),见到粉嫩嘅颜色就知口感软腍,食落牛味浓郁,份量唔少;香草包几脆身香口;仲有番茄同火箭菜,都几新鲜㗎。餐厅有贴心提供独立包装嘅胶手套,方便食用。Combo +$20-40 (depends on snack & drink)🍟 Cajun Fries 可能系我食过最好食嘅薯条!加咗Cajun香料作调味,完全令薯条升level,入口更加惹味,但又唔会太咸;薯条就厚切粗身,做到外脆内软,唔点茄汁已经好好食👍🏻🍠 Sweet Potato Fries呢个同样出色,带有蕃薯嘅甜味,口感都系外脆内软~🥤 Soft Drink我要咗Nestea Lemon Tea~店铺系一条巷仔嘅上坡位置,好近地铁站,而且有室外室内位置,播紧嘅英文pop songs又正。老细态度几好,见到上班族都嚟呢度叹个晚餐👍🏻
🥩 Dear Grey 安格斯西冷牛堡 $148
🍟 Cajun Fries
🍠 Sweet Potato Fries
呢个同样出色,带有蕃薯嘅甜味,口感都系外脆内软~
🥤 Soft Drink
我要咗Nestea Lemon Tea~