2021-05-24
我同 BB 今日食呢间叫乐汤鸡 我地分别叫左砂锅花胶鸡汤翅 我就配公仔面 我女朋友就配乌冬咁首先讲我呢碗花胶鸡汤翅配公仔面先 店员为我奉上呢碗面之后 我第一时间先饮佢既汤底 汤底非常浓郁可口 绝对冇任何味精 真系100%用鲜鸡黎肴制 煲足廿四小时 所有鲜鸡汁既精华带入鸡汤 真系令人饮到唔停囗 讲到鲜鸡 鲜鸡既嫩肉 咬入囗真系零舍唔同 真系好有传统鸡味👍 之后讲到主菜花胶 呢只花胶真系用严选既花胶 绝对唔系普通既花胶 食落去真系好有真正系上环海味店买既花胶味道 识补身既人 尤其系女人 一定要黎呢间叫碗黎食👍👍 然后再配上公仔面 简直系好特别 好有另一番风味😍 而我女朋友果碗同我一样 不过佢配乌冬 😂唔需多讲之后讲小食香辣花胶猪红 香辣既猪红 呢种小食真系令我想起九十年代系街边小贩推车仔卖既一碗碗热辣辣既猪红 果种九十年代既味道终于返寻味😋 再配搭上花胶 简直系天衣无蓬👍👍😘 之后讲到XO酱龙皇云吞 呢种云吞唔系普通急冻雪藏云吞 系店内人地自己包既云吞 系好足料 再配上XO酱 真系冇得顶之后口水酱花枝丸 爽口弹牙既花枝丸再配上劲辣既口水酱 真系好惹味😋😋 我地食到咁饱都系295蚊咋
之后口水酱花枝丸 爽口弹牙既花枝丸再配上劲辣既口水酱 真系好惹味😋😋 我地食到咁饱都系295蚊咋 大家快D去试下啦!!