餐厅: 蘇媽.蘇媽馬來西亞茶餐室
资讯:

2023-01-07 233 浏览
𝟙𝟠.𝟙𝟚.𝟚𝟘𝟚𝟚📌苏妈.苏妈马来西亚茶餐室 (旺角)旺角上海街618号地下G01号舖讲起马来西亚嘢食好多时都会谂起苏妈苏妈🇲🇾上次嚟𠮶阵净系试咗个咖央多士🙈所以今次就嚟试吓佢啲主食🍃𐂂辣死你吗配烤鸡脾 ($72)个名好搞笑之余都吓窒咗我😂见好多人嚟到都会食呢个但系我呢啲食辣BB班唔知食唔食到🥺好彩地原来佢嘅辣系嚟自佢侧边配𠮶啲参巴酱🔥所以辣同唔辣就视乎你掺几多落啲椰浆饭度🪴椰浆饭都有淡淡嘅椰浆同班兰味不过质地有啲啲过干🍚参巴酱真系好香所以无论系配饭定鸡脾都好正🥳烤鸡脾好大只但近骨位完全唔会有血水或者未熟嘅情况🐔全熟嘅同时都保留到佢嘅肉汁🥹绝对推荐大家一试👍🏻𐂂 槟城白咖喱面 (油面) ($62)汤底低非常浓郁而我哋拣嘅小辣都唔算太辣😌鱼蛋亦十分弹牙同爽口🐟虾肉呢个价位嚟讲算大只而且结实🦐油面非常挂汤入味而且食落口非常顺滑入味🍜再加半只沾咗汤嘅烚蛋令到成碗食落口感同味道都几好🥚美中不足嘅系个猪红完全冇味咁济🐷纯粹靠个浓汤底支持住…𐂂 美禄恐龙 ($38)就系美禄一杯冇咩特别😂感觉有啲唔系好抵🤨
𝟙𝟠.𝟙𝟚.𝟚𝟘𝟚𝟚
📌苏妈.苏妈马来西亚茶餐室 (旺角)
旺角上海街618号地下G01号舖

辣死你妈配烤鸡脾

𐂂辣死你吗配烤鸡脾 ($72)
槟城白咖哩面

𐂂 槟城白咖喱面 (油面) ($62)
美禄恐龙

𐂂 美禄恐龙 ($38)
就系美禄一杯冇咩特别😂感觉有啲唔系好抵🤨
辣死你妈配烤鸡脾