2023-05-17
YOLO装修几现代化 系意想不到嘅泰菜 再加点fusion🤪虽然唔系最正宗 但超抵价试到咁多款菜就是爽的😝餐厅行轻松田园风 侧边唔少芒草啱哂黎打卡😉侍应都好热心 即使坐系边际最角落位置 但客人多都不忘过黎睇下有冇野收 尽责尽心❤。。。🦔※ 2人餐 ※ $228 🦐大头虾冬荫公汤前菜仲有碟沙律仔 加咗轻量酱汁食落几清爽🤪tomyumkung闻落满香的🤩红椒黄椒虾仔等都有🦐饮落唔会太辣 过下口瘾唔错~ 🍡泰式烧烤拼盘小型拼盘睇落虽少 但二人分黎食份量又ok! 几钟意佢4只瘦瘦地但几有肉地嘅鸡翼 外皮脆得香口 骨头细又食得方便👍另外有条锤咁大嘅蟹肉棒味道几正!仲有体积几大嘅猪肉+鸡肉串蘸上花生沙嗲酱就是无敌!! 🍛泰香马苏文咖哩(牛肋条)主菜仲可拣: 泰式无骨海南鸡/原只泰式无骨猪手 最后冲动嘅小妹眼里只有咖哩❤fusion菜系是无错的🤣系牛肋条食落几似面档啲牛筋腩 同我想像嘅有点出入 🥬马拉盏炒通菜份量刚刚好 炒得几爽 唔会辣!马拉盏味唔太浓唔会太咸 感觉几健康kekee 🍚白饭/薄饼有咖喱嘅时候梗系拣薄饼啦😝薄饼皮几靓系口感酥啲的话 食落会爽啲 明智地涂上咖哩+花生沙嗲酱更增风味哈哈 🍹
。。。🦔
※ 2人餐 ※ $228
🦐大头虾冬荫公汤
🍡泰式烧烤拼盘
🍛泰香马苏文咖哩(牛肋条)
🥬马拉盏炒通菜
🍚白饭/薄饼
🍹
🥭芒果椰子塔 +$15
挣扎咗好耐好彩最后由泰式奶茶upgrade做特饮😍肯定你地唔会后悔!! 巨型程度以为自己叫咗酒😂除咗有靓靓橘子色水果干 仲插埋支几耐食嘅芒果雪条状棒😆食咗成个钟都未溶不过小妹较prefer佢自然溶出芒果味道🥭系𠮶椰子沙冰pool唔会太冰 味道似甜
🍌香蕉热情果奶昔 +$15
满满的热情果籽好有嚼感 开头饮落微酸 搞匀捞埋香蕉味饮味道会全面啲