「三日月」🔥位于尖沙咀港铁站附近,行过去都近。装修新净舒适,设有吧枱位,可以坐系铁板前面,近距离欣赏如果师传既厨艺和交流一下,当晚嘅师傅系日本人呢👍🔸三日月一人前铁板餐 $798套餐包括前菜三小点、沙律、帆立贝🐟、日本野菜、茶碗蒸、深海野生白鳕鱼🐟/帝王虎虾🦐(二选一,我地各选一来share)、肉类(四选一,我地拣左鹿儿岛黑毛猪薄烧卷🐖和纽西兰肉眼扒🐄来share)、主食(我地拣左铁板炒饭)、味噌汤和甜品,真系好丰富。深海野生白鳕鱼卖相好靓,外层烧至金黄色,肉质却保持嫰滑,配白蚬汁和法式杂菜真系好有创意😋。至于大虾🦐,好香口,虾肉爽口弹牙,记著要点埋咗好正既虾膏和黑醋汁。纽西兰肉眼扒重牛味,鹿儿岛黑毛猪薄烧卷好juicy,入面的蔬菜和菌类很清新,两款肉类和附上既蒜片一齐食更佳,用铁板烧系唔同啲👍铁板炒饭落左好多樱花虾,食左一半之后可以后可以加汤,变身茶渍饭呢。

🔸三日月一人前铁板餐 $798

帆立贝