2022-08-01
地方舒服, 座位及餐桌都够大. 半开放式的厨房, 可以看到厨师们如何处理食物, 这可以增加客人对餐厅卫生的信心.烧汁铁板野菌牛肉 (138$)份量正常,一开始睇落去觉得好似无咩特别, 但食落先知入味得好紧要, 牛肉同菇都非常入味, 一般餐厅通常系牛肉无味反而外面汁有味, 姐系点汁食咁样, 今次呢道菜系个牛肉本身都好入味 不需要点汁都好重味. 所以系d汁已经入晒肉入面.烤北京填鸭全只 (388$)作为招牌菜必点, 份量算多我觉得够4人食如果全只, 如果2人食我建议点半只.佢有d瓜之类杂菜可以包住黎食, 口感会清新d可以中和鸭多余的油味.当然都可以就咁食, 味道都唔错, 外皮偏脆鸭烤得比较香, 肉味都重, 唔需要点太多酱都可以. 餐厅有另配甜酸酱,但我喜欢不点酱食, 原汁原味.蜜汁烧火方 (198$)烧火方系我眼中姐系类似金华火腿既食物, 因为味道比较相近. 口感算系爽口带小硬, 本身味道很重所以餐厅有配荷叶包夹住黎食, 会可以中和返太浓既味, 我建议系配埋荷叶包食, 比较好食.值得一提系佢既荷叶包本身都好好味, 口感上松软, 本身带小小微微香味. 2种食物十分夹.花雕醉鸡 (85$) 汤
但我喜欢不点酱食, 原汁原味.
汤汁正常正规, 带小小酒味, 但鸡肉本身味不算太强, 口感松软.
有些本地家乡鸡鸡肉会比较香.
整体服务都很满意, 有换碟
店员都好热诚. 价钱合理不贵. 质素整体都唔错. 十分抵食!