2024-10-25 176 浏览
同女朋友嘅屋企人一齐嚟食晚饭,我哋叫咗一枱菜,每一道都几好食。成餐饭食得好开心,大家边食边倾偈,气氛好热闹。女朋友嘅屋企人个个都好好,对我亦都好热情,食饭𠮶阵成日都赞呢间舖头啲菜好食,令我觉得拣呢间舖头真系拣啱晒。冰镇咕噜肉,净系望住都已经流晒口水。啲肉片外面裹住一层脆卜卜嘅面衣,一啖咬落去,酸酸甜甜嘅酱汁喺个口度爆开,啲肉质又好嫩,食落好过瘾。跟住上嘅系脆皮吊烧鸡,啲鸡皮烧到金黄色,望落好吸引。啲鸡肉好嫩,仲带少少烟熏味,点埋间舖头自己整嘅蘸料,味道更加正。老坛酸菜鱼都几惊喜,啲酸菜同鱼肉简直系绝配,个汤底好浓,饮落好醒胃。啲鱼肉又好嫩,基本上入口即溶,食落好过瘾。西兰花炒带子系一道比较清淡嘅菜,啲西兰花好新鲜,啲带子又好弹牙,两样嘢炒埋一齐,味道好鲜甜,食落好健康。香芒炒虾球望落就已经好有夏日嘅感觉,啲鲜甜嘅虾球同香甜嘅芒果放埋一齐,味道好独特,每一啖都食到虾球嘅鲜嫩同芒果嘅多汁。招牌烧鹅真系名不虚传,啲鹅皮烧得好脆,啲鹅肉好嫩,仲带少少香料味,点埋佢哋店入面嘅蘸料,简直系完美。