2022-04-23 125 浏览
话说👧🏻Bookmark咗呢间面包店🥯冇一年都半年,不过一直都唔顺路冇去买包包。法式布丁包🍮掀起热潮后,呢间面包店就出咗进化版🧬,出咗Tiramisu同焦糖炖蛋软包,搞到唔少人去排队!今次去开附近,终于有机会一试🥰!🌟Tiramisu Soft Bun两种Soft Bun嚟讲Tiramisu Bun系比较印象深刻👀。内馅嘅Tiramisu唔系就咁用Mascarpone Cheese🧀,洒少少🤏朱古力粉🍫交行货。估唔到仲有浸咗咖啡嘅手指饼☕️,系一个原整嘅Tiramisu包🥰。Tiramisu 软滑唔腻,质感同软包好夹!🌟Creme Brulee Soft Bun平时出面食法式布丁包系用上吉士酱,翻热时内馅会焗溶🫠。而呢个焦糖炖蛋软包嘅内馅系炖蛋,翻热后反而会焗熟咗炖蛋🥚,所以都系建议大家冻食!炖蛋颇嫩滑,不过略嫌焦糖🍬烧得唔够焦香,冇焦糖嘅痕迹😅。🌟新东阳芝麻海苔肉松包//袐制明太子软包//黑松露忌廉芝士包三款面包整体上都发挥不错,唯一觉得Size偏细😕,食完一个包都唔够饱😅。肉松包包面铺满台湾肉松名牌新东阳嘅海苔肉松,一定好味😋。明太子包就将明太子🧡同沙律酱混合,明太子酱比例都几高😍,

🌟Tiramisu Soft Bun

🌟Creme Brulee Soft Bun

三款面包整体上都发挥不错,唯一觉得Size偏细😕,食完一个包都唔够饱😅。肉松包包面铺满台湾肉松名牌新东阳嘅海苔肉松,一定好味😋。明太子包就将明太子🧡同沙律酱混合,明太子酱比例都几高😍,咸香正呀😏!至于黑松露忌廉芝士🍄都系不败之选,不过个人认为品谷更胜一筹。