2021-12-10
天气又冻又就黎十二月啦,已经感受到少少圣诞气氛但又唔钟意假期出街怕人多,提早少少食餐饭庆祝上网揾到Chalet,见到装修好有欧陆嘅感觉好靓book左位黎食下,餐厅已经挂晒圣诞装饰,加埋本身装修靓,好有气氛烟熏带子海胆意粉意粉弹牙,酱汁中有淡淡海胆嘅鲜味,带子新鲜甜美黑松露薄片意大利饭配美国大啡菇牛肝菌泡沬以前试过系其他餐厅食过太生嘅意大利饭胃痛,呢度嘅意大利饭煮得岩岩好唔会生,牛肝菌泡沬味道较淡,不过牛肝菌薄片将菌香带返出黎,加上饭入面有大量菇菌,成个饭充满菇菌嘅香气甜薯条我人生中食过最好味嘅甜薯条,讲到好夸张但系系事实,本身谂住嗌两个薯条算,因为自己本身钟意食咸味嘅野多啲,加上以前食过嘅蕃薯条无令我好想再食,但第一次黎又唔想净系试一样野,所以最后决定都系嗌埋蕃薯条炸皮好薄好脆,内心唔会太软,表面洒上少量盐嘅微咸同蕃薯本身嘅甜味非常配合,今次我反而食少左薯条,食多左甜薯条芝士薯条大致唔错,香脆有薯味冻朱古力偏甜嘅一杯朱古力,朱古力味香浓店员友善亲切,服务同食物都好满意期待下一次再黎食过
但又唔钟意假期出街怕人多,提早少少食餐饭庆祝
上网揾到Chalet,见到装修好有欧陆嘅感觉好靓
意粉弹牙,酱汁中有淡淡海胆嘅鲜味,带子新鲜甜美
芝士薯条
大致唔错,香脆有薯味
冻朱古力
偏甜嘅一杯朱古力,朱古力味香浓
店员友善亲切,服务同食物都好满意
期待下一次再黎食过