每次经过呢间餐厅,都见到好多人排队! 「苏妈Semua」,其实系马拉文「全部」既意思!餐厅正门用左道布满雕刻既木门,仲有个木牌匾,好有南洋风情。.📌椰香咖央多士 $28 🥥🍞多士烘底,够松脆!两块面包夹住啲咖央酱,再切成四分!咖央酱比例少,配上牛油!多啲酱邪恶啲会更加好食!.📌槟城亚参叻沙米线 $55虾酱可以拣跟或者唔跟。重口味嘅我当然跟左。面层放满左洋葱🧅、青瓜丝同椰菜,个汤底唔浓、无咩味,无咩层次!加埋佢俾既青柠同虾酱,一个字「怪😂」成碗米线好酸,食食下仲见到有几粒罐头菠萝🍍😅 .📌招牌砂煲老鼠粉 $84老鼠粉即系银针粉,用砂煲上,所以上枱就要即刻捞匀! 份量好多! 铺面嘅材料有生蛋、银鱼仔干、肉碎、葱、虾干等等,调味就系豉油底同猪油渣!味道普普通通,但系都好过个喇沙既🧐😂.📌椰汁斑兰冰 $33椰汁、斑兰、西米!斑兰味太弱,唔够浓!.总括嚟讲,OpenRice有甘多好评,朋友又食过,我真系唔明啲好评点嚟😂 如果唔使排队,可以试一次,但要排半个钟以上,我就觉得唔值得了。性价比都真系唔高😂 =========================.

📌椰香咖央多士 $28 🥥🍞

📌槟城亚参叻沙米线 $55

📌招牌砂煲老鼠粉 $84

📌椰汁斑兰冰 $33
椰汁、斑兰、西米!斑兰味太弱,唔够浓!

=========================