2024-01-01 171 浏览
走进这家吃食的地方,第一眼就系被温暖的灯光同舒适的座位吸引住喇🍴,感觉好relax。点过食物之后,侍应小姐都即刻开工。食物送上嚟,每一样都好似艺术品咁,靓,但系又唔使惊,佢哋绝对唔系样好味道就咁咋。第一样嚟嘅系松露蘑菇汤,浓郁而又唔腻,汤内嘅蘑菇味好香,令人喝一啖就停唔到口。再讲多士条,外边脆脆,一咬落去就听见哗啦声,超满足!讲到大虾海胆酱意粉,绵滑的酱汁包裹住每条意粉,大虾鲜甜,同海胆嘅鲜味能够好夹,实在系又滑又弹牙,推介!再嚟呢个香煎慢煮猪鞍,肉质嫩滑到爆,够味又唔过咸,真系食到我心水直流。炊饭仲食得出家庭风味,令人温馨又满足。吃过咁多,最后甜品法式多士绝对系晚饭嘅亮点,呢个甜鬼正!多士煎得金黄色,蛋液配得恰到好处,真系口感丰富到不得了,一啖嗱喳赞晒!总结,食物质素同佢哋嘅摆盘艺术都令我好满意。必须推介俾大家嚟试吓,食物又平民,唔洗太多花巧语言,简单嚟讲就系一试难忘!💯👌🏻🥘