因为刚开始结束全职妈妈既生涯,系青衣番工,公司就系长康附近,番工前有时间都会入长康买早餐,每次都被香喷喷的包味吸引!我食过好几款包都觉得好好味,因为我个人觉得只要包系热哄哄既都唔会差,但我试过买一车个包分左两日食,第二日食果时都觉得佢好味!但其实佢唔系屋村包价,基本上一个包都要十蚊,但我依然同老公每早都嚟买个包食!上星期大女生日,我就试吓佢既蛋糕睇下有无惊喜先,原本想订佢厨柜入面嘅款(都系一般款式)当我问职员仲有冇其他款时,佢即时系手机比左好多卡通款我选,果些款我都睇到哗哗声,其实我未问价钱都已经选好款,因为每年仔女生日既蛋糕我都买过千既,嚟映相都好话哂一年一次,但每年我女女都不太喜欢食,因为佢最喜欢既蛋糕系幼稚园生日会上学校为同学准备既清蛋糕🍰即无任何忌廉又松化果款(好似近年兴起既古早蛋糕)我来依到订都抱住一个心态就系试试有无类似既蛋糕又有花款映相又好睇,果然不负我所望!仲要今早订后日晚就有得拎!到我放工去拎时,我见到蛋糕已经心心眼,因为个包装盒俾到我惊喜,唔系一般纸盒所见佢有花心思既,外表同我系相睇既一模一样,因为我女最近喜欢依个卡通既女女,所以我自己过胶相片插上去(原本系只有蝴蝶

到我放工去拎时,我见到蛋糕已经心心眼,因为个包装盒俾到我惊喜,唔系一般纸盒所见佢有花心思既,外表同我系相睇既一模一样,因为我女最近喜欢依个卡通既女女,所以我自己过胶相片插上去(原本系只有蝴蝶🦋)番去切开蛋糕时已经知道系我女女喜欢既口味,但心想咁多忌廉一定好甜,片走左大部入忌廉先食,但蛋糕入口松化亦都唔太甜,系属于清甜果种,蛋糕内既什果都系有索干水得,唔会食到生果还生果蛋糕还蛋糕,食落口知道佢地系一体既(希望读者会明我讲咩🫣)

我女女自己一个都食左1/4个,今次依个蛋糕真令我对依间店一再加分

下次有机会我再映下面包🥯

忘记讲价钱,依个系8寸(仲有6寸选择),8寸面系400蚊有找,抵抵抵!
外卖自取
  • 生日蛋糕