2019-03-31
呢间舖头位于尖沙咀嘅韩国餐厅街 舖头嘅装修好简洁同光猛令人一入到嚟就有好舒服嘅感觉 餐厅做请咗韩妹做店员 服务好好蜜糖牛油炸鸡 连骨 ($208) 难得嚟到食韩国餐厅当然必点一份炸鸡 我非常推介呢一份蜜糖牛油炸鸡 蜜糖同牛油嘅味道好浓郁 但系亦都唔会太甜 非常切合香港人的口味 炸鸡系新鲜炸起 外层非常香脆 内层嘅鸡肉非常juicy同多汁 除咗炸鸡之外 仲放咗粗薯条系底 薯条吸取咗蜜糖牛油嘅酱汁 变得非常好味 我朋友不停用薯条点啲蜜糖酱嚟食蟹膏蟹肉紫菜包饭 ($108)呢个唔系一般嘅紫菜包饭 入面嘅馅料用上蟹膏同埋蟹肉 加上萝卜丝 蛋丝 等等嘅配料 满满嘅蟹膏紫菜包饭非常适合 呢㗎嘅蟹高控 每一啖都有蟹嘅鲜味 回味无穷Jumbo 芝士蛋卷($158)呢一份芝士蛋卷简直系必点嘅菜式 个size简直大得夸张 非常适合蛋嘅爱好者 蛋卷仲加上椰菜 茄汁 沙律酱 芝士 等等嘅配料 入边流心芝士令成道菜色加上画龙点睛嘅作用 好味好味
蜜糖牛油炸鸡 连骨 ($208)
蟹膏蟹肉紫菜包饭 ($108)
Jumbo 芝士蛋卷($158)