2020-04-21 571 浏览
我好耐冇食拉面啦,所以好想食。望落环境好好,所以就试咗呢度嘅下午茶。呢个系我嘅餐,碗拉面真系好啱我口味,果然冇叫错! 鸡白汤好清甜,曲面索晒汤味,超正!叉烧系普通嘅日式叉烧,味道唔错。我对饺子(跟餐小食)有啲失望,个皮煎咗之后,都仲系好谂。入面啲肉有阵雪藏味,建议大家嚟食下午茶拣跟餐小食唔好拣饺子。呢个系柚子辛味拉面餐,拉面有淡淡哋嘅柚子味同埋辣味,令本身几腻嘅拉面汤加咗一啲清新感。呢个拉面用嘅系幼面,好似上海担担面嘅面质,我个人钟意曲面(鸡白汤豚骨拉面嘅面底),因为比较衬日式拉面嘅汤底。炸鸡好脆,加上味道好够,系跟餐小食一个唔错嘅选择。呢度俾我嘅印象都几好,尤其系装修。我可能会再嚟,因为身为炸物控嘅我,好想试呢度嘅男爵薯饼,睇相真系好吸引!不过,用 $60-80 食个下午茶真系太贵喇,如果可以更平就好啦~

鸡白汤豚骨拉面+大将饺子+玄米茶

呢个系我嘅餐,碗拉面真系好啱我口味,果然冇叫错!

柚子辛味拉面+炸鸡

鸡白汤豚骨拉面+大将饺子+玄米茶