2016-07-30 608 浏览
其实羊⋯⋯⋯⋯⋯⋯都真系我嘅最爱,呢间舖系未搬前,总未有机会去试,难得有机会系观塘「出job」,同事又就得我,我就建议去呢间重未有机会试嘅舖度啦!睇到餐牌大碗同细碗,同事话我想试好耐,一定要试碗大,但点知⋯⋯⋯⋯大到呢⋯⋯⋯⋯俾佢fake左,一个女仔系无能力ko咁大碗米线,重要叫埋小食,你话呢⋯⋯⋯⋯都系讲番d羊,唔「so」易入口,当然我呢d系追求「so 」到晕嘅羊,就差少少距离,但系味道系唔错,又唔「un」,以为白汋会无晒味,但又唔会,相反我觉得个汤系好好味,都带有羊嘅鲜味,都满意!两位同事都偏好公仔面,所以佢两个就拣细碗嘅羊肉面(但忘记走青)!口水鸡,不辣不麻,我觉得系就左香港人口味而设,加上观塘工业区,大热天时重食d咁重口味嘅鸡,都真系⋯⋯⋯⋯如果可以偏麻d可能带番出口水鸡应有嘅麻辣风味,鸡都算嫩口,还可以的!食得太多肉,点都要叫碟菜食下,爽口新鲜,正!顺带一提,如果系lunch hour,都需要等位,所以要系工厂区拣特别风味美食,就早d过来啦!

羊肉米线
羊肉公仔面
口水鸡
食得太多肉,点都要叫碟菜食下,爽口新鲜,正!
西生菜
2016-07-25