2024-05-01 339 浏览
曾经去过旧舖美丽华,食物和饮品都非常满意,可惜今次搬舖后再嚟光顾,感觉已大不如前。新舖的环境感觉好家庭,当晚亦不多客人,所以可以坐得舒服安静。可惜食物方面,每样菜式都已失特色…乳猪饭 - 猪仔年龄可能比较大,皮厚肥肉厚肉韧,坦白讲…唔好食。小食拼盘 - 炸粉没有/不够调味,所以比较淡口,以伴酒小食来计,不合格。炸虾沙律 - 蔬菜没有被salad dressing捞匀循,只有在面上。砵酒雪糕 - 食咗一啖之后,我谂厨师嘅意思系砵浸过嘅车厘子吧,雪糕本身没有砵酒味道。Churros - 口感好奇怪,唔系一向食开churros口感,唔通呢只系葡式嘅churros? 配上黑朱古力酱,极度唔夹,选用嘅黑朱古力酱过苦亦太黏。服务 - waitress可能喺介绍食品时嘅用词方面需要改善😅搬舖后有咁大嘅改变,真系好可惜!
搬舖后有咁大嘅改变,真系好可惜!
小食拼盘
炸虾沙律