2017 最后一个Happy Friday 食好d 黎到Doodie, 其实之前食过几次,今次相隔一排介绍fd 再黎同样无令我失望之前系附近番工,只系lunch time 黎一直无机会试呢度特色craft beer,今晚黎到第一时间揭开beer menu order 左先. 不得不赞下呢度wine 选择好多,除左craft beer 仲有 cocktails, red/white wine. 净系drink menu 都已经有满满7/8页朋友order 左枝third party gose, 系香港制造. 个名几有意思,第三者话梅咸酸啤,系咪因为第三者心情通常都会咸咸酸酸呢?😂 酒精浓度有8-10度,试饮左啖,唔系好饮得出个种咸酸话梅味,朋友话其实带有淡淡梅香个人更喜欢 Not Your Mom's Apple Pie,酒精浓度相对较低只有5.5度,所以好易入口. 而且带肉桂香,有种饮甜品感觉,好正 系我饮过最喜欢 craft beer野食我地order 左个香煎珍宝带子及蓝青口配泰式香辣茄酱海鲜意大利粉.几钟意个sauce 酸酸带点微辣,送beer 一流. 青口份量唔少, spagh

酒精浓度有8-10度,试饮左啖,唔系好饮得出个种
咸酸话梅味,朋友话其实带有淡淡梅香

系我饮过最喜欢 craft beer

几钟意个sauce 酸酸带点微辣,送beer 一流. 青口份量唔少, spaghetti texture 刚好唔会太腍. 唔错

见到新出品所以试左个软壳蟹热狗,真系完只,即炸起好香脆,包有烘热略带点香脆外层,加埋freah lettuce 都唔错. 不过始终traditional hotdog 更正. 因为肠带点juicy 同成件事更match

带fd 黎度紧系要order 令我最念念不忘既hotdog 啦!佢有呢个hotdog 拼盘可以一次过试哂2款mini size hotdog. signature 黑松露蛋同传统芥末蜜糖. 2者都一如以往咁好食
前者蛋好香滑,本身已加左松露cream sauce已好香,蛋上更画龙点精加上黑松露,令黑松露香味更出更诱人. 后者芥末特有香加上honey 甜蜜味道,配上皮脆又juicy 肠系永远不败组合

一边食一边倾,最后追加左个厚牛舌同样好抵赞

牛舌厚身,煎得略带一层油脂. texture 软腍,带浓郁牛香味,嫌腻既话再沾上蜜糖芥末酱一齐食,正

临走前见到小小酒架放上满满唔同地方酒,好杯中物既来呢度一定大满足

美味一餐,加上舒适环境,完美结束左我2017年最后一个 Happy Friday

• 双重松露热狗
  • 香煎牛舌