2022-11-23
今日嚟到尖沙咀,想食日本嘢,但系又唔想食啲成日食嘅,就四围去啦,见到楼下水牌有一间日本嘢个名好吸引我,咁啱系一啲周年纪念,就试吓呢间「恋 Tsukiau」入到去已经觉得好好气氛,一来觉得啲人都几有线,二来坐得几舒服,山路人数唔系好多,可能系闲逸啦,所以好舒服咁坐低之后呢,就开始享受餐牌带嚟嘅冲击。因为花多眼乱其实都真系好多嘢食,你最后拣嚟拣去,虽然拣咗好多琳琅满目,但系我最钟意嘅都系佢嘅白鳝串烧。牛油味嘅冲击,令我未来进一步感到澎湃嘅美味边冲击住我舌头。真系觉得成世未食过咁好嘅嘢!我唔系夸张!然后无论系烧鱼串烧或者串烧拼盘,我每一样我都觉得好正!同埋佢仲有啲熟食,有啲火锅,我觉得一次过满足左我好几样愿望!如果你都系觉得食鱼生刺身满足唔到你,但系又想食啲,呢一间就系包罗万有嘅餐厅,仲有一样满足到你需要!
然后无论系烧鱼串烧或者串烧拼盘,我每一样我都觉得好正!