今次行过来呢间餐厅,一试𠮶只Margherita Pizza,真系令人有番打边炉嘅亲切感。牛头牌番茄酱掂到喊出嚟!挞咗喺个pizza上面嘅芝士,咁香咁滑,仲要系咁嘅黄金比例,呷一啖嘴角都微笑起来!犀利啲讲,个面饼皮脆到弹指得嚟,底部就黏黏哋,嚟个平衡,刁到食。跟住,试咗个Rigatoni alla Genovese,个通心粉啃落超有劲!卜卜脆,透心凉。掂住啲牛肉忌廉酱,every bite都升天!果然系 comfort food 中嘅战斗机!讲到个Pasta & Fagioli,呢个汤底上嚟已经系暖笠笠,饮𠮶阵心都暖埋。啲意粉同豆,点讲都系心头好,呢啲天气嚟一碗最啱哂!最后,个意大利朱古力蛋糕Nemesis al Cioccolato我给嘅爱无可救药。啲朱古力浓得黎又唔腻嘴,中间嘅巧克力流心系温柔嘅火山爆发,令人一次又一次地拜倒。总结,呢家餐厅嘅食物好适合想揾啲熟悉感觉又想试新嘢嘅人。不过记得嚟嘅时候要有啲耐性,因为要等位嘅人真系唔少!🍝🍷✨