2019-05-18
#小秘书 周不时都会约埋班 #同事 落嚟 #东大街 揾食,贪佢选择够多,价钱仲要比QB一带平一大截💸 呢日早咗啲出门口,嚟到 Merci Minnie - 摩司餐厅 居然仲有位,咁梗系要试吓啦😉... 因为之前嚟过几次都full house,所以好想睇吓 #摩司 有咩咁受欢迎啰😏我哋叫咗两个 #午餐,煎 #海鲈鱼 配 #意粉、煎 #春鸡 配 #饭。#服务员 先为我哋上 #餐汤,#材料 都几 #丰富,我见里面有 #红菜头、#蔬菜...,而且肉味都香浓😋 两份 #主菜 终于到,食得出 #鲈鱼 刚刚煎起,脆脆嘅鱼皮,鱼肉都非常鲜味,至于碟 #煎春鸡 亦相当唔错,肉质嫩滑,一啲都唔干👍🏻 #餐茶 我要咗杯 #冻咖啡,味道真系好香㗎,不过个人就钟意落多啲奶,但系似乎 #摩司杯咖啡 唔系咁饮㗎... 因为呢个「加多少少奶」呢个要求,惊动到连个 #厨 都要出嚟望吓我👉🏻👈🏻 唔得嘅咩?😅🤣