2015-03-17 5450 浏览
有日收工突然想食烧肉。谂食韩式定日式好。友人提议去食炭烧笑宴。烧肉放题。话openrice有coupon抵d。即刻就打去睇下有冇位啦。好彩仲有。店员仲好好人提我地可以上openrice dowload张coupon减一百蚊!原本系一张一个人嘅! 呢呢啦啦班张coupon黎就过铜锣湾喇。上到去都冇乜人。不过越坐就越多人!餐厅主打系冲绳肉既放题。每set每人有一客sashimi同和牛沙律 冲绳A4/A5和牛同猪肉。另外野菜同松叶蟹都系任食。粥同乌冬都系。不过我地梗系主攻肉同蟹啦。完全冇谂过叫乌冬同粥!哈哈!另外加左四十蚊系饮品放题 都系不外乎汽水茶啤酒果啲。但系食烧肉又点可能唔饮野。加埋有SO。刺身都算新鲜由其带子同柠檬间住。少少既柠檬汁同香气令带子既鲜味有明显既提升。系日鮨店常用既方法。个头盆和牛沙律就麻麻地。食左几啖就放弃。无谓浪费肚里空间。先黎松叶蟹。松叶蟹好好食。冇雪味同时鲜味依然。友人系拆蟹专业户。好窝心帮我拆埋蟹肉。忍唔住嗌完再嗌一口气食左只半。A4同A5和牛系今餐重点。两种都有牛味嘅。但系原来一齐食嘅话都几食得出A4同A5嘅分别。A5梗系油份多啲啦。但系又比较腻。而A4虽然油

三式刺身

蟹脚

和牛呀

A4同A5和牛系今餐重点。两种都有牛味嘅。但系原来一齐食嘅话都几食得出A4同A5嘅分别。A5梗系油份多啲啦。但系又比较腻。而A4虽然油份比较逊色。但系口感上比较好同时又有多啲肉汁。个人黎讲比较钟意后者。和牛同猪都有酱汁喺肉上面。所以烧嘅时候小心会易㶶。而猪都唔错。但系由于我地两个都系牛魔王既关系。所以主力都放左系和牛到。
野菜

食咁多肉梗系要食返啲野菜消下滞! 有红黄椒。菇。南瓜同洋葱。嗌左几round之后终于都有d饱! 最后再食埋个甜品! 嗯~满足晒!! 总括黎讲今餐都食得几开心!果然系笑宴呀下!虽然价钱方面唔算话超抵食。但系起码都算叫做合理嘅。同时质素良好。咁人周唔时都要食好啲食豪啲嫁吗。
和牛呀
野菜