餐厅: Sake Bar MURA
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
呢间居酒屋真系好有诚意 前菜都用龙虾仔做沙律主打Sake同串烧 🍢一入到去见到好多支已经饮哂嘅酒樽做装饰真心觉得好靓好有Feel 💛坐低就有职员介绍返有咩推介食物慢慢拣完嘢食就会再介绍返主角 – Sake –直头好似帮我地上咗一课咁今次我地试咗4只清酒 1️⃣十四代 酒未来 上诸白 纯米大吟酿 生诘2️⃣北岛(きたじま)火入 Natural II3️⃣泉姬柚子酒4️⃣Librom Blueberry好似我平时唔系点饮酒嘅话个人觉得啱饮泉姬柚子酒同北岛Natural II🥇泉姬柚子酒精浓度6% 柚子味重 基本上好似饮紧果汁🥈北岛Natural II 闻落有米香 口感清甜 酒精味都好轻 易入口🥉十四代我听就听得多 今次都系第一次饮入口果味浓郁 但觉得有啲后劲 因为吞落去又有小小辛口 🍷Librom Blueberry饮落有小小似红酒嘅感觉(以上只系我个人感受 大家可以听下驻场唎酒师意见)🥩我特别推介牛小排 $128咬落去竟然有啲似牛舌嘅口感好爽而好重牛味 钟意食牛嘅人一定要试下另外就系猪肉芫茜卷 $38 🐷专登拆左一件嚟俾大家睇下系满满嘅芫茜呀呀呀(其实我唔食芫茜 但见到块肉猪铺满芫莤都要介绍返俾钟意芫
呢间居酒屋真系好有诚意

🥉十四代我听就听得多 今次都系第一次饮
入口果味浓郁 但觉得有啲后劲
因为吞落去又有小小辛口
🍷Librom Blueberry饮落有小小似红酒嘅感觉
(以上只系我个人感受 大家可以听下驻场唎酒师意见)

🥩我特别推介牛小排 $128
咬落去竟然有啲似牛舌嘅口感
好爽而好重牛味 钟意食牛嘅人一定要试下

另外就系猪肉芫茜卷 $38 🐷
专登拆左一件嚟俾大家睇下
系满满嘅芫茜呀呀呀
(其实我唔食芫茜 但见到块肉猪铺满芫莤
都要介绍返俾钟意芫茜嘅朋友)

名牌酒贴地贴果酒都试咗
其实佢地唔止清酒 都有卖啤酒