2024-03-02 190 浏览
见佢月尾就结业,谂住最后一次黎支持下。早一个星期我已经book左枱,个日亦准时到达。去到现场见到大排长龙,派龙头位置嘅人系冇book枱,咁我就入餐厅问吓职员,当时只得一位店员喺厨房忙紧,成枱都系未洗嘅碗碟,佢同我讲要等咖啡师返嚟先可以安排入座。咁我话冇问题啦,麻烦佢喺咖啡师返嚟嘅时候同佢讲声我喺出边等紧。到个长毛咖啡师返嚟。我就同佢讲我book咗枱,佢话:「你喺出边等。」我问佢系咪都要排队?佢话:「都系喺出边等。」啲态度差到呢。咁我唯有出去排,等咗一个钟左右,佢一路都有安排人入去餐厅,但𠮶啲人都系冇book枱嘅,即系佢唔存在所谓book枱唔book枱嘅分别,亦冇做分流,全部人都系要排同一条队。期间有其他人都系book咗枱,但系都系俾佢扫返出嚟要排队,我冇话book左枱一定唔驶排,但要排同一条队系咩玩法?咁好心你唔好接Booking啦,或者我可以考虑早啲嚟唔使等咁耐,而唔系以为book左枱就坐定粒六。其实你咁既态度,折都只会系迟早既事,咁驶濑咩政唔政治,见都有几多人话你地态度好差,我都庆幸冇帮衬过你哋网上生意,以前冇,将来亦唔会。
见佢月尾就结业,谂住最后一次黎支持下。
早一个星期我已经book左枱,个日亦准时到达。

到个长毛咖啡师返嚟。我就同佢讲我book咗枱,

2024-02-24
午餐