2023-10-07 117 浏览
凉拌就是种怪东西!点解?因为间中都会好想食,尤其系口淡淡想揾下刺激嘅时候。今次去左附近嘅小店止下瘾。原来仲系附近一间甜品店嘅姊妹店,听闻窝夫都好正,下次try try🫶🏼 .铺头细细但有好多选择,除左捞面、卤水小食仲有甜品👍🏻但今次一丁友就试得唔多。.鸡叹捞 HKD48入面已经配埋手撕鸡、鸡软骨同青瓜丝,面底就拣左红薯皮,第一次食红薯皮,都几特别,系一块块咁,沾埋酱汁好惹味,红薯皮口感QQ ! 最欣赏佢唔会油淋淋但又会够味。超大一碗👍.五彩冰粉 (跟餐加$12)好抵呀,加多十二蚊有碗冰粉!食完辣嘢整碗冰粉,好~~爽!有芝麻、提子干、山楂粒仲有黑糖浆,甜度刚刚好。.麻辣鹅肾 HKD35通常出面食都系麻辣鸡肾,呢度用鹅肾又几特别而且超厚切,份量又多👍🏻鹅肾比起鸡肾质感软稔啲,我几钟意!个底仲有青瓜,好fresh !

鸡叹捞 HKD48
鸡叹捞红薯皮

五彩冰粉 (跟餐加$12)

麻辣鹅肾 HKD35

2023-10-07