2023-12-15 375 浏览
讲真,今次去呢间茶餐厅,感觉真系好之得㗎!一入门口,就闻到阵阵咖啡香,飘晒成间店,经已嘴馋到不得了。起头拣咗杯丝袜奶茶,啱啱好既浓郁奶味,啖啖香滑,真心唔讲大话,啜一啜心情都跟住好晒!再来份咸柠七,酸酸地带点微辣,一饮过瘾,解腻得嚟又提神,口感完美搅拌。最正既一定系个猪扒包啦,猪扒煎得外脆内嫩,仲加埋特制酱汁,每啖都渗住肉汁,喷香咬落去真系痴口,咁香咁滑,还有青瓜脆脆哋,清新解腻,真系食到停唔到口!然后𠮶个牛油猪柳蛋治,人称「肥而不腻」,松软嘅包同厚切猪柳蛋,满满既牛油味,攞命相拥,流心蛋黄沙沙流出,每一啖都够哂份量。总括来讲,今次食得好满足,成个饭局轻松又开心,真系正到弹!每样嘢食都做得入味得嚟又有新意,下次一定会再嚟,揾班Friend开心share下!🥪🍋☕