2016-04-04 1485 浏览
男人,间唔中都要俾啲浪漫老婆既,如果唔系好快闷同会俾人烦=.= 今晚带老婆黎食靓餐厅,二人世界。入到去间餐厅都几靓,几浪漫,人都几多。望望个餐牌,一个汤,沙律,Main Dish+餐饮唔算贵。我叫左个黑鱼子酱石斑柳拼原只虎虾配黑松露野菌汁($248),老婆叫左美国顶级牛柳拼香煎带子($238) 先黎个沙律,份量小小的,但我喜欢佢够冰冻!沙律菜非常新鲜鲜甜,仲有块薄薄的三文鱼,增添沙律的色香味!黑鱼子酱我食完都唔知系咩味...石斑肉唔"孩",几鲜味又唔会太过淋,煎完出黎都保持到适当既硬度!我同老婆都好喜欢个黑松露汁,咸咸地既黑松露配上鲜味的石斑同虎虾,正都痺!虎虾都几大只,1只都够我食,最怕虾肉"梅"既我,都几欣赏虎虾既鲜味!老婆个顶级牛柳好大块,煎到大约7成熟,上到碟刚刚熟,牛柳一切就轻易分开两边,而且配埋个汁,非常Juicy!牛柳唔un,易入口,一咬开轻轻咬多几啖就OK了,肉质鲜嫩可口。带子有中原一点红既感觉,几嫩滑又无雪味(可能已经比汁盖过),咬落唔痴牙,上品是也!

2016-03-12