2018-03-21
自从大少转工后,都好少时间同佢两个人去撑枱脚。约呢餐都约咗几个星期先有得食,呢间位于尖沙咀食意大利菜嘅餐厅希望唔好令我地失望啦!门口系位于大街,上一层楼梯就见到呢个招牌喇!入到去,见到啲装修都几特别,好适合情侣拍拖食饭嘅好地方!晚饭时间,都坐咗八、九成人,闲日嚟讲都真系几唔错啊!坐底咗后,店员都即刻放底嘅面包同酱汁比我哋。佢哋话个蕃茄酱系自家制,点面包食都几好味啊!好快就比我哋清哂喇。店员问我哋要唔要饮嘢,因为第二日都要一早起酒就唔饮喇!水方面只提供sparkling 同 still,系无tap water嘅,要留意返喇!打头阵就系龙虾汤,汤嘅味道较淡,但龙虾肉嘅质地同味道都非常唔错!之后我哋拣咗一个Carbonate Spaghetti ,其实感觉都系同平时Carbonara差唔多,但加咗啲蚬,蚬几新鲜,好爽口好甜。之后我哋仲叫咗个Augus ribeye,本身叫咗medium但有少少overcooked。不过唔会觉得靱而且都几Juicy,佢比咗几款调味料去配呢道菜,有粗盐、Mustard同埋一款汁。我最钟意就系牛扒点盐,简单嘅少少盐足以提升牛扒嘅味道啊!食物同环境都好唔错,唔知系咪
门口系位于大街,上一层楼梯就见到呢个招牌喇!
Lobster Bisque
Carbonate Spaghetti
Australia Black Angus Ribeye Steak
食物同环境都好唔错,唔知系咪店员人手唔太够嘅关系,见佢哋大部分都好似好攰无咩表情咁。希望餐厅都会留意呢点,因为价钱都算中上,服务都好重要啊🤗