2017-03-19 1787 浏览
大家都知自助餐有好多野食,好难三言两语评论每种食物,所以我选择介绍下几种比较特别嘅食物,再讲下整体感觉。Yamm嘅环境装修唔错,尤其天花上嘅吊灯,甚有气派,不过眼前美食可能更吸睛。呢度食物种类唔算太多。但有几样值得食: 蟹钳,够鲜味,肉质结实,唔会水汪汪。全条烤猪肋骨和西冷牛扒呈现眼前,还有全块烧猪颈肉,全条猪肋骨及全块烧猪颈肉好少自助餐有得食,味道好,做得一啲都唔马虎,另一边仲有烧羊架,不过无影相,而味道就无得弹。Tiramisu 用传统Lady Finger整,唔系一般自助餐用蛋糕冒充,可能自助餐老少咸宜,无加入橙酒,但呢个Tiramisu咁原汁原味制造,一定要食。其他嘅食物无咩比较特别,但卖相都相当好。Yamm自助午餐唔平,以食物种类就觉得有啲唔扺食,不过如果大家喜欢食肉,喜欢食下蟹钳和虾,甜品食下Tiramisu和Häagen-Dazs雪糕,应该可以回本。
呢度食物种类唔算太多。但有几样值得食:

蟹钳,够鲜味,肉质结实,唔会水汪汪。
其他嘅食物无咩比较特别,但卖相都相当好。
2017-03-17