2023-12-16 111 浏览
呢排都同老公出多咗街,今次拣咗佢平时唔钟意食嘅fine dining 😆佢睇完食评都话OK㖞,即刻book位,餐厅主打法日fusion菜,装潢充满现代感,气氛都几浪漫🌹我哋拣咗ANNIVERSARY MENU 4 Courses | $888 AMUSE BOUCHE西班牙蕃茄冻汤 炸薯球 开心果棒蕃茄冻汤非常清新,沙冰口感配水牛芝士,好开胃,炸薯球一啖摆入口,外酥内软几好味HOKKAIDO UNI CUP | LILY BLOSSOM MOUSSE日本马粪海胆配龙虾清汤啫喱 百合慕丝上枱已经好吸睛,卖相好靓,入口有四重口感,几特别CAULIFLOWER VELOUTE | RAZOR CLAM椰菜花浓汤配苏格兰蛏子用咗忌廉,牛油同鲜奶煮食浓汤,蛏子味道鲜甜又弹牙 HOKKAIDO SCALLOP AGLIO E OLIO北海道香煎带子配蒜片意粉份量都几几多,带子好厚身,煎到好香口,好味,意粉带有少少微辣HOKKAIDO TOKACHI MIRAI BEEF鹿儿岛A4和牛当晚冇咗北海道十胜和牛,所以转咗做鹿儿岛A4和牛,油脂分布

AMUSE BOUCHE
西班牙蕃茄冻汤 炸薯球 开心果棒

日本马粪海胆配龙虾清汤啫喱 百合慕丝
上枱已经好吸睛,卖相好靓,入口有四重口感,几特别

椰菜花浓汤配苏格兰蛏子
用咗忌廉,牛油同鲜奶煮食浓汤,蛏子味道鲜甜又弹牙

HOKKAIDO SCALLOP AGLIO E OLIO
北海道香煎带子配蒜片意粉

HOKKAIDO TOKACHI MIRAI BEEF
鹿儿岛A4和牛
当晚冇咗北海道十胜和牛,所以转咗做鹿儿岛A4和牛,油脂分布平均,肉味浓郁,入口软嫩

DESSERT DU CHEF
法国传统Mont blanc配牛奶雪糕

PETIT FOURS
玛德莲蛋糕 海盐朱古力 杏仁脆饼

我同老公一致认同每款食材都用心配搭 摆盘精美 厨师精心设计令每道菜式都有视觉享受 味道令人难忘,而且价钱相宜,可以再食🤭
2023-12-10