2021-09-25
摄影构图也会随时代转变,以前我哋影野食只会带枝长镜影食物特写,而家唔同哂啦!仲要影哂成间餐厅😝,不过要揾一间环境同食物都一样高质嘅并唔容易㗎🤫南丰纱厂里面的Labels Café + Bar,由本地著名时装设计师Harrison Wong开设的crossover时装店,边等食物上桌边影相都得✨Labels Café 餐厅装修以黑白色简约设计为主,如果想影出嚟嘅相片比较好睇,选择以鲜艳颜色的食物就啱晒啦,睇吓我推介拣咩食物俾大家💖1️⃣龙虾汁凤尾虾阔面$118: 龙虾汁味道浓郁夹阔面口感亦带烟韧;而且虾大大只而爽口弹牙又好拍。2️⃣菠菜芝士意大利云吞,简简单单嘅一样𩠌菜但系影相颜色出众,浓郁嘅芝士味令人食指大动。3️⃣Rose Cake $48: 玫瑰花外型底下铺了少少干花做点缀,少女心爆发影相必叫💗外皮是朱古力味外皮配上草莓丝丝及云呢拿蛋糕,由外到内的少女感十足❤️4️⃣ 雪糕布朗尼朱古力球 $88黑金星球造型外表引人注目,单单是淋上桃红色的热辣辣溶的覆盆子酱动作已是非常适合拍照了。内里云呢拿雪糕,最令人惊喜的是雪糕混合了爆炸糖,玩味十足‼️至于饮品,呢度既饮品都好有特色,我既私心推介系….1️⃣蓝橘子热情果
至于饮品,呢度既饮品都好有特色,我既私心推介系….
1️⃣蓝橘子热情果梳打配蓝梅冰$48: 为咗增添相片的鲜艳度,蓝色充满梦幻感的饮品我是拍照必定会叫的😘虽然颜色鲜艳但味道清新而且充满蓝莓,名副其实睇得又饮得🤟🏻
2️⃣ 白云棉花糖培茶latte~ 这是餐厅最有特色嘅饮品,不但拍照非常好看,他的特点是利用热饮的水蒸气溶化上面既棉花糖云,为我的伯爵茶添加糖分 ,如果要为这杯饮品拍照,记得拍一张超近镜记下棉花溶化嘅过程,独特的纹理非常好看!☁️❄️
在10月30日前以Openrice订座,并在备注输入[ labelsnight70 ], 即有晚市7折优惠 (原价加一) 记得用埋优惠呀😻
如果想睇到更多餐厅攻略,不妨私问我问题,小妹会很乐意公开解答大家🥰