2017-03-22
每次想约朋友吹水食饭,次次都唔知食乜好嘅时候,谂来谂去,"放题"必定是首选 ! 又想多选择, 找得方便, 上Openrice 睇睇先。 好多食家都介绍《大本瀛日式放题》, 食评十分正面。而在旺角食lunch, 仲可以食到饱饱去shopping。 食店位置十分方便,而且午市同晚市时段的食物是相同的, 真系可以放纵一天!预早book位仲可以有野送,三选一,我选了海胆刺身,两个人送左一板!唔好错过优惠!🎁🎁 刺身拼盘是食放题的第一回合, 又是指定动作, 刺身选择有三文鱼、八爪鱼、海螺片、珍宝带子, 北寄贝、有头甜虾、剑鱼腩等...... 各种刺身卖相几吸引, 新鲜有光泽 !我个人比较喜欢三文鱼、带子和有头甜虾。 三文鱼刺身, 特别肥美,油花分布平均; 带子光亮润泽,仲配上粒粒蟹籽,双重滋味; 有头甜虾,大大只,鲜甜肥美, 口感见弹性, 值得推荐寿司、卷物和手卷是食放题的第二回合,款式多达三十几款! 单张上提供形形色色嘅寿司, 种类非常吸引。虽然种类繁多, 但我力有限,只随意叫了几款如花之恋、三文鱼龙虾沙律、和将烧和牛寿司, 一尝寿司风味。 细细件花之恋, 外表吸引, 三文鱼肥美可口,
刺身拼盘是食放题的第一回合, 又是指定动作, 刺身选择有三文鱼、八爪鱼、海螺片、珍宝带子, 北寄贝、有头甜虾、剑鱼腩等...... 各种 刺身卖相几吸引, 新鲜有光泽 !我个人比较喜欢三文鱼、带子和有头甜虾。 三文鱼刺身, 特别肥美,油花分布平均; 带子光亮润泽,仲配上粒粒蟹籽,双重滋味; 有头甜虾,大大只,鲜甜肥美, 口感见弹性, 值得推荐
细细件花之恋, 外表吸引, 三文鱼肥美可口, 配上鱼子, 配搭一流 !而三文鱼龙虾沙律好味之余, 味道多层次, 口咁丰富, 好味 !! 猫山王榴梿炸弹是惊喜之作, 外表斯斯文文,胀卜卜, 好可爱! 于是乎我一啖咬落去, 有热腾腾嘅榴梿破蛋涌出, 味道香浓, 榴梿香滑, 香浓美味,十分过瘾,我的必点之选。 纵使极饱肚,但还是要Encore!!!