2019-07-27
今晚约咗朋友去铜锣湾食饭,之前去过彩福皇宴饮茶,觉得几好食,座得又舒服,就建议去呢度。酒楼装修过,格局清新明亮,Happy wedding系酒楼嘅装修主题,影相位都几多,大堂又濶又大,冇柱位,的确系好适合摆酒😄酒楼虽然好多位,但系枱同枱嘅空间布局都唔觉好挤迫,我哋叫咗几款小菜同甜品。侍应姐姐好有礼貌,又有笑容,好快就开咗茶俾我哋👍🏻松子蜜桃青瓜虾球,卖相好吸引,虾球大大粒,金金黄黄,面层有沙律酱同松子仁,食落脆脆地,虾肉弹牙👍🏻脆皮南乳鸡,鸡皮烧得香脆,但鸡肉依然好嫩滑,点埋南乳酱一齐食,Good👍🏻煎焗陈皮豚肉粒,食得出肉质夹杂咗陈皮嘅香味,炸得唔干,有肉汁😋我哋仲叫咗个烧汁杏菇豆卜豆腐煲,豆卜吸收哂酱汁的味道,好入味,杏菇好多,鲜甜爽口😋叫埋甜品啱啱好,我哋都钟意食甜品,所以叫咗几款杨枝甘露有好多柚子肉同芒果粒,西米唔多,够清甜😋金箔芝麻卷食落好爽,有好香浓嘅芝麻味😋竹燕椰汁糕椰汁味配合得刚刚好,唔会太浓,好香滑😋大寿包就当然唔少得莲蓉同整个嘅蛋黄啦,包皮又唔黐口😋
侍应姐姐好有礼貌,又有笑容,好快就开咗茶俾我哋👍🏻
叫埋甜品啱啱好,我哋都钟意食甜品,所以叫咗几款
杨枝甘露有好多柚子肉同芒果粒,西米唔多,够清甜😋
金箔芝麻卷食落好爽,有好香浓嘅芝麻味😋
竹燕椰汁糕椰汁味配合得刚刚好,唔会太浓,好香滑😋
大寿包就当然唔少得莲蓉同整个嘅蛋黄啦,包皮又唔黐口😋