2017-05-23 194 浏览
系长沙湾等老公收工后佢话有间车仔面几好食, 就带左我去不过位置有d难揾入到去, 唔见有侍应, 原来系厨房做紧野我地好自便咁拣左位坐枱面有order纸, 想食咩就自己剔, 车仔面两𩠌只系$23, 超街坊价, 而且仲有得食串烧, 价钱都好合理我地拣左一个三𩠌车仔面同一个三𩠌卤水捞丁, 车仔面可以拣酱汁同辣度加, 同埋几串串烧, 趁侍应出黎送餐时俾佢送餐速度一般, 睇到佢地人手真系唔多, 要耐心等下车仔面先上,  我地拣左罗卜, 虾香卷同鱿鱼, 要左腩汁+咖哩汁同小辣, 整体卖相都ok 车仔面D𩠌份量唔算太多, 不过呢个价钱咁抵食, 呢个份量我都接受萝卜又腍又甜, 虾香卷都几香脆, 但鱿鱼就未够爽口面底正常, 无碱水味, 唔会煮得太淋虽然个面叫左小辣, 其实都几刺激, 如果仍然觉得唔够辣, 可以再加枱上既自家制辣汁, 入面有鱼仔同虾干捞丁好快都黎埋, 一丁弹牙爽口唔会过淋, 卤水汁混合辣汁几正鸡翼卤得好入味, 鱼片头弹牙, 金菇就正正常常食完觉得都值得推介下食完面, 串烧开始黎烧茄子系原条上, 份量好多, 表面放左好多蒜蓉, 未食已经觉得好香茄子烧得好好, 味道好够味, 唔使再点辣汁都OK金
系长沙湾等老公收工后
佢话有间车仔面几好食, 就带左我去
不过位置有d难揾

入到去, 唔见有侍应, 原来系厨房做紧野
我地好自便咁拣左位坐
枱面有order纸, 想食咩就自己剔,

加, 同埋几串串烧, 趁侍应出黎送餐时俾佢

送餐速度一般, 睇到佢地人手真系唔多, 要耐心等下

车仔面
萝卜又腍又甜, 虾香卷都几香脆, 但鱿鱼就未够爽口
面底正常, 无碱水味, 唔会煮得太淋

鸡翼卤得好入味, 鱼片头弹牙, 金菇就正正常常
食完觉得都值得推介下
卤水捞丁

食完面, 串烧开始黎
茄子烧得好好, 味道好够味, 唔使再点辣汁都OK

烧原条蒜蓉茄子

蒜蓉茄子

金菇肥牛卷, 烧到有少少焦香, 上面淋左少少酱汁
金菇肥牛卷

烧四宝丸, 有牛丸, 墨鱼丸, 花枝丸, 贡丸, 一次食晒四种, 啱晒贪心既我

四宝丸

烧韮菜, 烧得唔错, 唔会太干, 食落仲好有水份
烧韮菜

一间可以食到哂车仔面, 串烧,  对比车仔面店或者串烧店黎讲价钱都好合理, 值得一试
车仔面
卤水捞丁