2019-01-15 2577 浏览
之前有次行开深水埗, 见到呢间舖头排哂长龙好奇心驱使下就上OPENRICE睇下呢间餐厅食咩..原来系食肉骨茶为主, 见到食评都几吸引, 就紧系要黎试下~好彩我地黎到既时候冇乜人排队, 等左一阵就有位点完野食之后就开始混酱啦..点解要混酱?系因为苏妈好细心架, 为左要客人品尝到最好味既肉骨茶,系店入面都贴住食肉骨茶既4步曲,肉骨茶既汤仲可以再添架混酱有蒜蓉,辣椒,头抽同黑豉油叫左鸡脚肉骨茶,估唔到有3只鸡脚咁多,鸡脚煲到好腍,点少少个酱料十分好味,肉骨茶既药材味唔算好重,味道唔错!饮品方面我地叫左槟城白咖啡, 桔仔话梅水,对杯白咖啡有少少失望,有D普通茶餐厅冻咖啡既味道,可能热饮好少少桔仔话梅水唔会太甜,桔仔叶都几香新鲜炸出黎既卤肉卷,里面有芋头同肉碎,有D似炸鲜竹卷,旁边有个辣酱,但个辣酱好辣,唔食得辣既朋友要注意或者要求走酱或另上究竟咩系老鼠粉呢,原来系银针粉,银针粉真系好难煮得入味,但呢个老鼠粉个人认为做得好好,肉碎,鱼干,虾米仔全部炒得好香好惹味,捞埋一齐食真系好好食,同埋个份量都几多!最后就系椰香咖央多士,多士烘得岩岩好,厚厚既咖央加埋牛油,虽然有D腻,但真心觉得好食
之前有次行开深水埗, 见到呢间舖头排哂长龙
好奇心驱使下就上OPENRICE睇下呢间餐厅食咩..
原来系食肉骨茶为主, 见到食评都几吸引, 就紧系要黎试下~

好彩我地黎到既时候冇乜人排队, 等左一阵就有位
点完野食之后就开始混酱啦..点解要混酱?
系因为苏妈好细心架, 为左要客人品尝到最好味既肉骨茶,
系店入面都贴住食肉骨茶既4步曲,肉骨茶既汤仲可以再添架

混酱有蒜蓉,辣椒,头抽同黑豉油

鸡脚肉骨茶

槟城白咖啡, 桔仔话梅水

桔仔话梅水唔会太甜,桔仔叶都几香

槟城香炸卤肉卷

招牌砂煲老鼠粉

椰香咖央多士

2018-10-06
等候时间
15 分钟 (堂食)
鸡脚肉骨茶
槟城香炸卤肉卷