2021-11-21 1279 浏览
好开心。。人少少,天气又凉少少,可以嚟围一围炉,食发仔记!小店老板,家庭式经营,只做晚市。其实,如果做埋午市,起码可以帮补成本。仲可以做多啲街外客。横掂啲客都系喺街市买海鲜,之后行出嚟食。讲真,我觉得嚟发仔记,仲好过上楼上同人迫。今次我哋冇嗌鱼仔。天气凉,反而叫个羊腩煲食!味道一流!绝对唔可以同出面街外𠮶啲急冻羊腩对比。出边食𠮶啲,林啤啤,一坺嘢。呢度食𠮶啲,一嚿嚿,有咬感。一锅非常足料嘅羊腩,超正!仲要有非常新鲜嘅生菜。又叫一叫避风塘炒田鸡。ok㖞!唔错,香口,田鸡又新鲜!值得推介。最后,叫咗一个腊味糯米饭。个糯米饭系新鲜煮嘅,所以同出边舖头食嘅会唔一样。个人建议,如果真系可以系以煲仔上,会好啲!可以有埋饭焦,咁就顶呱呱喇!顺带一提,嚟到呢度,最正嘅就系冰冻蓝妹。😋😋😋老板三哥最识饮。佢自己饮𠮶杯啤酒,喺长期冰镇。
好开心。。人少少,天气又凉少少,可以嚟围一围炉,食发仔记!

顺带一提,嚟到呢度,最正嘅就系冰冻蓝妹。😋😋😋

老板三哥最识饮。佢自己饮𠮶杯啤酒,喺长期冰镇。
冰冻蓝妹
羊腩煲