2020-04-09
呢排同公司同事轮流Home Office, 加上疫情关系午餐都选择带饭多, 所以今晚放工同同事去食个快饭, 拣左公司附近一间日本野试下, 其他同事介绍过之余, 同埋冇咁肥~ 哈哈~ 同同事出街食饭多数帮衬小店, 贪佢D摆设够靓够cute~ 疫情关系餐厅都跟足政府指引需要入店前量体温同枱同枱之间相隔1.5米, 而餐厅更贴心地每枱都有支酒精同派发酒精纸比我地消毒, 所以都食得几放心~ 我地叫左5样食物, 分别有天龙卷, 金菇肥牛卷, 三文鱼腩海胆卷, 松叶蟹肉海胆卷甜虾丼, 烧大头虾2只~ 先黎一个三文鱼腩海胆卷, 三文鱼腩入口好肥美而海胆亦算鲜甜, 先开启左个味雷~ 再黎松叶蟹肉海胆卷甜虾丼, 入面有甜虾, 三文鱼籽, 松叶蟹肉, 海胆同玉子, 每样味道都好鲜甜, 尤其系甜虾, 虾头仲有虾膏好好送饭~ 之后金菇肥牛卷同烧大头虾同时出场, 烧大头虾系即场喺鱼缸拎出黎烧, 烧得刚刚好, 肉质爽口又弹牙, 而虾头同样都有好多虾膏, 我同事又唔食, 我又唔想浪费要食埋佢, 真系怕食到胆固醇超标, 哈哈!! 金菇肥牛卷精髓都系同烧汁, 甜甜地都几好味~ 天龙卷一上枱我地已经哗左出声, 画面都几震撼
天龙卷一上枱我地已经哗左出声, 画面都几震撼, 因为好大份又好长, 佢系大头虾用左天妇罗嘅形式加青瓜再用寿司饭包住, 上面再加火灸三文鱼, 三文鱼籽再面头加上千岛酱做成, 由于系即炸所以入口好脆同好干身唔太油, 食完呢个真系大满足呀~